Over

Na meer dan 10 jaar ervaring in de industriële automatisering en embedded elektronica, waar steeds vaker duurzame en energiebesparende projecten aan de orde kwamen, was er altijd de wens om voor mezelf beginnen. Met ruime ervaring in sales, marketing en business development is Certus Advies als eenmanszaak in 2005 opgericht en later als BV.

In de begintijd werden via internet verschillende producten verkocht en werden de eerste stappen gezet naar zelfstandigheid. In 2009 ben ik volledig zelfstandig gaan werken met de verkoop van duurzame energieoplossingen aan particulieren.

De verkoop van zonnepanelen ging vanwege steeds veranderende subsidieregelingen in Nederland niet zoals gehoopt, maar met zonneboilers ging het wel zeer voortvarend. Ik ben nauw bij betrokken geraakt bij Solesta als commercieel manager en als aandeelhouder. Sinds 2012 heeft Certus Advies geen belang meer in Solesta en richt ik me volledig op duurzame energieoplossingen en consultancy.

Vanuit verschillende opdrachten kwma ik steeds vaker in aanraking met projecten bij woningcorporaties en bouwbedrijven en heb ik me verdiept in de duurzame wereld door onder andere EPA opleidingen en een Zonnekeur accreditatie.

Middels mijn netwerk en door eerlijke en realistische samenwerking met partners worden kleine maar ook grote opdrachten tot een succes gebracht en is er een brede ervaring opgedaan in de duurzame energie wereld. Enkele projecten waar Certus Advies bij betrokken is (geweest):

  • (NOM) Nul op de meter woningen;
  • Interim opdrachten bij energiebedrijven;
  • Due diligence van grootschalige zonne-energie projecten;
  • Innovatieve dakintegratie oplossingen van zonnepanelen;
  • Adviesrapportages over de energetische label verbetering van hoogbouw / kantoren;
  • Financieringsconstructies van zonnepanelen voor particulieren, woningcorporaties en postcoderoos projecten;
  • Onderzoek naar warmte terugwinning i.c.m. zonnepanelen;
  • Ontwerp en installatie van SDE+ projecten;
  • Software ontwikkeling voor geautomatiseerde offerte trajecten, uitvoering en oplevering van duurzame installaties;
  • Software ontwikkeling van een monitoringsysteem.

Sinds 2015 is Certus Advies als aandeelhouder betrokken bij Ascos BV. Ascos ontwikkelt en produceert embedded elektronica oplossingen, waarvan er in de duurzame wereld steeds meer worden toegepast. Denk aan IoT sensoren voor NOM woningen, slimme besturingen voor ventilatiesystemen, energie opslagsystemen en warmtepompen.

In 2017 is Datawattch BV opgericht om de monitoring van zonne-energie en andere systemen te vergemakkelijken voor huurders en projecten bij woningcorporaties.

De combinatie van expertise in sales en marketing, de bouwkolom, duurzame oplossingen en industriële en embedded automatisering zorgt ervoor dat Certus Advies op een unieke manier toegevoegde waarde kan geven aan een project.